Despre Fundația Culturală DACIA

Fundația Culturală Dacia este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în 1999, cu scopul de a promova strategii pedagogice moderne și de a asigura tinerilor, indiferent de situația materială, acces la un sistem educațional formativ.

În vederea atingerii scopului propus, fundația promovează ideea de implicare, responsabilitate și voluntariat în comunitate și susține totodată ideea de solitaritate umană și ajutorare a personalelor aflate în dificultate.

Din momentul înființării și până în prezent Fundația Culturală Dacia s-a implicat în campanii de informare și acţiuni umanitate în judetul Vrancea. În tot acest timp am avut ca parteneri instituţii publice din judeţul Vrancea (Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Vrancea) dar şi alte ONG-uri printre care amintim Crucea Roşie- filiala Focşani .

Un alt pas important în atingerea scopului propus a fost în anul 2014, când fundația a pus bazele Școlii Postliceale "Ana Aslan".

Acţiunile fundației au ca scop aducerea unui zâmbet și a unei speranțe tuturor vârstnicilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești
Prof. Dr. Ana Aslan